EVE Online

Az EVE Online egy igazán remek játék. Az alábbi – igen jól sikerült – promó videóból egy kis ízelítőt kaphatsz arról, milyen is valójában. A videó valódi játékbeli felvételek, és valódi játékosok igazi akció közben elhangzott hanganyagaiból készült.

A játék az „Ascension” kiegészítővel (2016.11.15) bevezette a „free to play” előfizetési modellt. Ez azt jelenti, hogy innentől a játék ingyenesen is játszató – bizonyos korlátozásokkal. Ezek a korlátozások azonban nem hasonlíthatóak a más játékoknál megszokott „mikro payment” rendszerekhez, sokkal inkább az volt a készítők célja, hogy akár hosszú távon is belekóstolhass, kipróbálhasd a játékot. A korlátozás az elérhető (megtanulható) skillek-ben, és a  használható eszközökben nyilvánul meg, olyan módon hogy mégis a teljes játékélmény megtapasztalható maradjon. Az ilyen accountokat  „Aplha Clone”-nak hívják.

Mindemellett megmaradt a „Buddy Program” is, sőt már csak azért is megéri ennek segítségével létrehozni az accountodat, mert azonnal kapsz érte 250.000 skill pontot – ami neked jó ;)

Ezután – de csak az így regisztrált accountok esetén – ha megtetszett a játék, és úgy döntesz előfizetsz a teljes értékű (Omega Clone) accountra, akkor én mint „ajánló” szintén kapok játékbeli javakat – ami meg nekem jó :)

Egyébként a teljes értékű (Omega Clone) előfizetést továbbra is lehet játékbeli pénzzel (ISK) fizetni, azonban ez nem kezdőknek való. Ha elkezdesz játszani, ne ez legyen a cél, mert szinte biztos hogy csalódni fogsz.